The Blackmailers 1965

...og Jimmy på bas

Der manglede noget bund i musikken, nu der kun var to guitarer. Per Søfeldt, der jo i mellemtiden var kom­met til som mana­ger, mødte op med Jimmy Petersen fra Hillerød. Han var utilfreds med The Shake­speares, som han ellers spillede i, og var frisk på at spille bas og synge i Blackmailers.

"Uniformen" med sort nappavest og rullekrave­sweater (sømandstrøje) blev suppleret med sømandsbukser med striber og svaj - det hotteste hotte indkøbt direkte i Nyhavn, som var tidens modemekka.

Og så skulle der tages nye promobilleder...
Det blev til en række spændende opgaver i perioden med Jimmy. I kampen om at blive De danske Rolling Stones vandt de nordsjællandsmesterskabet i Hillerød og dermed en plads i semifinalen, som foregik i Roskilde. Søfeldt havde organiseret et par vognfulde supportere, som mødte op med bannere og højlydt op­bak­ning, men det blev kun til en skuffende ottendeplads.

Senere på året lykkedes det Søfeldt at få arrangeret en optræden i Hit House på Frederiksberg, det danske svar på Star Club i Hamburg. Ukendte grupper kunne her få lov at stille op (gratis) som opvarmning for de store navne. Det blev kun til denne ene optræden i poptemplet.

Der var bud efter gruppen i Nordsjælland, hvor de havde travlt i ungdomsklubber og de mange pop­klubber, som var dukket op.


Semifinale i Roskilde om titlen De danske Rolling Stones
På scenen i Hit House
Bag scenen med Hitmakers (plus en vandret Palle fra Someones)
Hornbæk Kro
Med udsmider og kromutter i Hornbæk
Serviceholdet sidder klar (Sonja og Per Søfeldt)

Jimmys medvirken kom aldrig rigtig til at fungere. Han udfyldte musikalsk sin funktion i gruppen, men var trods alt en fremmed fugl i den tætte ven­ne­gruppe med den fælles historie.