The Guys/Les Guys 1963

Lars, Steen og Jesper spillede regelmæssigt sammen hjemme hos Steen på hans værelse, og de talte om at drive det til noget mere. Jesper begyndte, på forældrenes opfordring, at tage trommeundervisning: Hvis man begyndte på noget, skulle det gøres ordentligt. Der manglede også en bas­guitar i bandet, og så blev Stig ind­for­skrevet.

Det første, der skal være styr på, når man vil danne et band, er navnet. Det er vigtigt, at man kan se det for sig i lysende neon, når man drømmer om den store berømmelse, og The Guys, blev gruppens første navn. Det første job kom hurtigt i hus. Ebbe skulle holde klassefest for 1. real, og der skulle premieren finde sted.

Der blev øvet flittigt i sangsalen, som skolen havde stillet til rådighed som øvelokale, og bandet havde snart et rimeligt repertoire til opgaven. Jesper havde endnu ikke sit eget trom­mesæt, men det havde hans fætter Peter-Vilhelm, som så sad ved trom­merne under de fleste numre til festen.

Dyb koncentration og fede moves

        Christina som refrainsangerinde             ...og Søren gav et rocknummer
Højt humør på Jolly Cola (som var kommet på markedet i 1959)

Det lå i tiden, at grupperne skulle hedde noget med Les, f.eks. Les Sharks, Les Amis eller Peter Bellis Les Rivals, så navnet blev ændret til Les Guys.

...og så skulle der naturligvis også tages promobilleder. Det foregik i skolens sangsal, bandets øvelokale. Vi syntes alle, at det var nogle ret seje billeder (selv om man ikke sagde sej dengang), og de blev begejstret vist til vores danselærer John Bruce Erichsen (fra Hørsholms hotteste dan­se­skole) ved den ugentlige dan­se­aften. Han nikkede høfligt til begejstringen men påpegede venligt, at det måske ikke virkede så professionelt, at man kunne se skole­borde bag musi­kerne!


Bruce Erichsen hyrede velvilligt bandet til forskellige arrangementer på danseskolen, og ved det årlige af­dans­nings­bal i Hørsholmhallen, fik de som regel lov til at spille nogle numre i pausen på anlægget fra af­te­nens top­or­kes­ter.